Temiz Havanin Faydalari

Beynin de diğer bütün organlar gibi oksijen ve gıdalarla beslendiğini belirten uzmanlar "Çevre kirliliği hafızanın zayıflamasına yol açıyor temiz hava beyin sağlığı için ilk şart" diyorlar.

Beynin ağırlık olarak vücudun yüzde 2'sine sahip olduğu halde vücuda giren oksijenin yüzde 20'sini şekerin ise büyük bölümünü tek başına tükettiğini açıklayan uzmanlar "Oksijen oranı büyük şehirlerde yüzde 18-19'a düşer. Tabii ortamda yüzde 20-21'dir. O halde beyni korumak için ilk yapmamız gereken bol oksijenli tabii hayata önem vermektir.

Çevre
kirliliği hafıza zayıflamasının ilk sorumlularındandır. Temiz hava beyin sağlığı için birinci şarttır" şeklinde açıklanmaktadir.. Kapalı bir odada bir süre kalınca, başınızın ağrımaya başladığını anlarsınız. Dersten her çıkışımızda öğretmenimiz, pencereleri açmamızı, sınıfı havalandırmamızı ister. Bütün bunların sadece bir sebebi vardır.

Nefes alırken akciğerlerimize hava dolar. Aldığımız bu havanın oksijeni, kanımızın temizlenmesini sağlamaktadir. Nefes verirken kanımızdaki kirli gazları, özellikle karbondioksit gazını dışarı atarız.

Oksijeni bol olan hava temiz havadır. Sağlıklı olabilmek için her fırsatta, açık havada gezmeliyiz. Temiz hava, vücudumuza canlılık verir. Kapalı yerde uzun süre oturduğumuzda başımız ağrır, vücudumuzda bir halsizlik olusur vucudumuzda.

Odamızın Havasının Temizliği

Oturduğumuz odanın, ders yaptığımız dershanenin havası çabuk kirlenir. Nefes alıp verdikçe, bu kapalı yerlerin havası bozulur. Oksijeni azalır. Odamızda ve sınıfımızda yanan soba, ocak ve benzeri ısınma araçları da içerdeki havanın bozulmasına sebepdir.

Oda ve siniflarimizi kirli havadan kurtulmak icin her firsatta havalandirmliyiyz..Hafifi olan kirli hava disari cikar ve allattan temiz hava iceri dolar.

Sağlıklı yaşamak icin havalandirma islemini her zaman yaparsak kendimize.

Havasiz odalarimiza ve gerekli zamanlarda sinif ve odalarimiz havalndirilmis olmasina dikkat ettmeliyiz.
ayni zamanda yatak odalarin cicek gibi canli yesillikler bulundurmamamliyirki, cicekler geceleri karbondioksit yaymasin ve icerisi havasisiz kalmasin diye

Suda bir gercektir, geceleri agaclar karbondioksit sacar, gündüzlerinde oksijen sacarmis.

Eger mümkünse hic degilse haftada bir gündüzleri ailecek orman gezileri düzenleyin, piknikler yapin.
Hem birarada vakit gecirin hem pozitif enerji yaninda vücudunuza bol bol oksijen doldurun.

saglikli günler.

Yeni yorum gönder

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.
  • Web sayfası ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantıya çevrilir.
  • İzin verilen HTML etiketleri: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <img> <b> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünürler.

Biçimleme seçenekleri hakkında daha fazla bilgi

Kullanıcı girişi

Kimler çevrimiçi

Şu an 0 users ve 1 ziyaretçi çevrimiçi.